Arhiva 2009


Prin zăpadă cu Mocăniţa în 26, 30 şi 31 decembrie

Little Children dressed as Devils ^.^Train in Winter

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, CFF Vişeu de Sus S.R.L. organizează următoarele trenuri speciale cu abur:

Sâmbătă, 26 Decembrie 2009: Viflaimul Maramureşean

Veţi putea urmări "jocul dracilor", un joc tradiţional plin de viaţă şi implicaţii artistice, precum şi un alt obicei numit "coborârea sfinţilor" sau un spectacol de "costume animate". Plecarea va avea loc la ora 10.00 din Gara Mocăniţei Vişeu de Sus, iar întoarcerea în jur de ora 14.00. Preţul va fi de 60 RON/pers. În vagoanele încălzite veţi putea servi vin fiert, plăcinte şi cafea.

Joi, 30 Decembrie 2009: Fotografii pe Valea Vaserului

În această zi se pune la dispoziţie un tren special pentru cei care doresc să păstreze amintirea locurilor întâlnite, filmând sau fotografiind Mocăniţa o dată cu peisajele de iarnă, dezvăluite ochiului. Pe parcursul călătoriei se poate servi cafea, fursecuri şi vin fiert, într-o ambianţă călduroasă. Plecarea va avea loc la ora 10.00 din Gara Mocăniţei Vişeu de Sus, iar întoarcerea în jur de ora 15.00. Preţul va fi de 60 RON/pers.

REVELION, 31 Decembrie 2009:Cu Mocăniţa în Noul An

Pe lângă modul plăcut în care debutează această seară, cu un vin fiert, aromat în Café-barul Elefant, masa de Revelion surprinde şi ea: veţi avea parte de bunănătăţi preparate la grătar şi o ciobă caldă la ceaun. Alte servicii incluse: foc de tabără, joc de artificii .Atmosfera acestei zile, petrecută în mijlocul pădurii, va fi completată cu un foc de tabără, muzică şi dansuri tradiţionale şi multe alte momente plăcute. Băuturi suplimentare se vor putea achiziţiona contra-cost de la barul nostru. Când ceasul bate ora 12.00 vom anunţa, cu surle, trâmbiţe şi un impresionant joc de artificii, toată pădurea, că începe un nou an, sperăm mai bun şi mai prosper. Petrecerea începe la ora 21.00 în gară , iar întoarcerea în Noul An va avea loc după ora 02:00. Preţul este de 165 RON/pers.

Atenţie! Locurile în tren sunt limitate, de aceea vă recomandăm să faceţi rezervarea din timp.

Ne va bucura prezenţa dumneavoastră!

 

Miercuri, 26 August 2009

Mocăniţa pe lună plină vineri, 4 septembrie

full moon in the valley of the Vaser Mocanita Engine 764.421 Elvetia next to the bonfire

Daca vremea va fi favorabilă, vom pregăti din nou un tren cu abur pentru noaptea din 4 septembrie 2009, care va circula pe lună plină până la Paltin (km 21,6). Acolo vă aşteaptă un foc de tabără, băuturi şi grătar (servicii care se plătesc suplimentar). Trenul va pleca din gară la ora 19:30 şi se va întoarce după miezul nopţii. Tarifele rămân aceleaşi, adică 35 Ron – adulţi, 25 Ron – studenţi şi 20 Ron – copii. Vă atragem atenţia că vremea s-a răcit. Călătoria va avea loc doar dacă nu va ploua. Aşteptăm să ne contactaţi prin telefon sau e-mail pentru rezervări.
Vă mulţumim!

 

Joi, 20 august 2009

Duminica, tren special cu locomotiva-oaspete din CFI Brad

Vor circula zilnic, inclusiv duminica, până la sfârşitul lunii august, trenuri cu abur pe Valea Vaserului. Turiştii se pot bucura de noua locomotivă Reşiţa, nr. 5 de la Calea Ferată Forestieră Brad-Criscior, care a înlocuit-o temporar pe Cozia-1. Locomotiva ne va fi oaspete la CFF Vişeu pentru căteva săptămâni.
Plecarea către Paltin este la aceeaşi oră, 8:30, iar întoarcerea în jurul orei 14:30. Tarifele rămân neschimbate.
Vă aşteptăm cu drag!

 

Marţi, 11 august 2009

Tren special cu abur de Sfânta Marie Mare

Calatorii Mocanitei peste podul din Cozia Locomotiva 764.421 Elvetia stationeaza in Paltin

La sfârşitul acestei săptămâni, pentru localnicii din Maramureş istoric va fi o însemnată sărbătoare - Sfânta Marie Mare. Cu această ocazie, organizăm un tren special cu abur duminică, 16 august. Traseul şi tarifele rămân neschimbate (Paltin/ 35 Lei adulţi, 25 Lei studenţi şi 20 Lei elevi). Plecare va avea loc la ora 8:30 din gara CFF.
Vă aşteptăm cu drag!

 

Luni, 3 August 2009

Tren cu lună plină

full moon in the valley of the Vaser Mocanita Engine 764.421 Elvetia next to the bonfire

Pe data de 7 august (vineri), pentru prima dată în acest sezon, se va organiza un tren NOCTURN cu abur pe Valea Vaserului, până în staţia Paltin. Acolo vă aşteaptă un foc de tabără, băuturi şi grătar (servicii care se platesc suplimentar).
Plecarea din gara Cff Vişeu de Sus va fi la ora 19:30, iar trenul va sosi în Paltin în jurul orei 22:00; trenul se întoarce în Vişeu undeva după miezul nopţii. Biletul costă 35 Lei. Vă îndrumăm să îmbrăcaţi haine călduroase, pentru că noaptea vremea se răceşte. La cerere, excursia se va repeta la următoarea lună plină. Îi rugăm pe cei interesaţi să ne contacteze prin telefon sau e-mail pentru rezervări.
Vă aşteptăm!

 

Marti, 21 Iulie 2009

Începând cu 22 iulie circulă două trenuri la Paltin

Vaser river along the Mocanita, a short distance from Paltin station Vaser Valley railway visitors having picknick in Paltin

Datorită numeroaselor solicitări, Mocăniţa va practica în fiecare zi, începând cu ziua de miercuri, 22 iulie, traseul lung până la Paltin. Traseul scurt până la Novăţ (care se efectua până acum în zilele de luni miercuri şi vineri) s-a abandonat. Dacă este nevoie se vor organiza chiar două trenuri în aceeaşi zi. Primul tren porneşte din Vişeu de Sus la ora 8:30, al doilea tren urmează să plece la 9:00. Ambele trenuri fac o pauză de o oră la Paltin, unde pasagerii noştri pot să servească un picnic în locurile special amenajate şi să achiziţioneze băuturi răcoritoare.

 

Joi, 25. Iunie 2009

Program variat in sezonul de varf

vaser valley steam engine Elvetia switching at the Viseu de Sus depot visitors in front of the Elefant cafe, Viseu de Sus

De la 1 iulie circulă din nou pe Valea Vaserului, în fiecare zi (excepţie duminica) trenuri turistice cu abur. În fiecare luni, miercuri şi vineri Mocăniţa urcă până în Novăţ (km 12,8), iar marţia, joia şi sâmbăta până la staţia Paltin (km 21.6). Ora de plecare din gara CFF Vişeu de Sus este întotdeauna 8:30; întoarcerea din Novăţ este în jurul orei 12, iar din Paltin aproximativ 15:30.

 

Joi, 11 Iunie 2009

Program în prima săptămână de vacanţă 2009

 

Mocăniţa, prietena de nădejde a copiilor, vă invită de 15 Iunie – prima zi de vacanta,
la Gara CFF Vişeu de Sus să faceţi o plimbare până în Cozia.

Ora de plecare 8:30.

Vă aşteptăm cu drag!
 

Luni, 13.04.2009

Program de Paste 2009

 

Trenuri cu abur pe Valea Vaserului în zilele de 12, 14, 15, 16, 20 şi 21 Aprilie
Plecarea din gara CFF Vişeu de Sus la ora 8:30
Călătorii suplimentare pentru min. 20 pasageri numai la comandă.

A doua zi de Paşti – luni, program special cu două locomotive cu abur în funcţiune.

 

Vineri, 20.03.2009

Calea Ferată Forestieră de pe Valea Vaserului este circulabilă pe întregul traseu!

Vineri, 12 decembrie 2008, după-amiaza în jurul orei 14, a avut loc prima cursă integrală. Cu primul tren după inundaţii, locmotiva Faur-Diesel 87 0033 a ajuns în staţia Bardău, unde, de patru luni bune rămăsese izolat trenul turistic cu garnitura completă, inclusiv locomotiva cu abur 764.421 „Elveţia“. În acelaşi timp au putut fi terminate, provizoriu, lucrările până la Cataramă, lucru prin care întreaga distanţă a căii ferate a devenit practicabilă. Misiune îndeplinită! Acum circulă din nou trenurile şi transportul cu lemn pe calea ferată se derulează cu normalitate. Însă lucrările de consolidare la calea ferată şi întărirea malului continuă – încă mai este mult de lucru!

 

Vineri, 28.11.2008

S-a reluat transportul cu lemn după inundanţiile catastrofale

Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus, care a fost distrusă în urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie 2008 şi-a reluat activitatea de transport a lemnelor. În ciuda faptului că magistrala feroviară de pe Valea Vaserului nu este practicabilă în totaliate, de luni, 23 noiembrie se transportă zilnic buşteni pe calea ferată.

Reconstruirea Căii Ferate Forestiere, pustiită de inundaţii, progresează în condiţii extrem de dificile: chiar dacă linia aparţine statului, până acum repararea ei costisitoare s-a realizat doar cu ajutorul firmelor private, a creditelor şi a unor donaţii. Din partea statului a venit, într-adevăr, promisiunea că această cale ferată va fi reparată, însă, până acum nu s-a primit niciun ajutor finaciar. Costurile totale se ridică la peste 8 milioare de Euro.

Dificultăţi suplimentare va cauza venirea iarnii cu temperaturi sub zero grade Celsius şi căderi masive de zăpadă. În ciuda condiţiilor grele de muncă, avem încrederea că, până la Crăciun, traseul de peste 40 km va fi din nou practicabil. Există în acelaşi timp speranţa că, după alegerile parlamentare, statul român va pune la dispoziţie, în cele din urmă, mijloace materiale pentru Calea Ferată Forestieră afectată de catastrofa naturală.

 

Marţi, 29. Juli 2008

Mocăniţa de pe Valea Vaserului dsitrusă de inundaţii!

După ce în Maramureş a dominat în ultima săptămână prevalent o vreme poioasă, o ruptură de nori a generat de sâmbătă, 26.07. 2008, la prânz inundaţii dezastruoase în Valea Vaserului. A fost de asemenea surprins şi un tren cu tracţiune pe abur pe drumul său de întoarcere de la Făina la Vişeu de Sus. Puţin înainte de staţia Bardău a rămas garnitura blocată în grohotişul unui mal. Cei aprox. 160 de pasageri (printre care şi mulţi străini) au fost însoţiţi de personalul trenului şi conduşi până la cele mai apropiate cabane (Bardău, Cozia, Făina) unde au trebuit să înnopteze.

Până luni, 28 iulie au putut fi evacuaţi toţi turiştii, nimeni fiind grav rănit. Organizarea de ajutor, şi pentru localnicii din zonă, s-a desfăşurat bine. Mulţi turişti au mulţumit personal pentru sprijin şi buna îngrijirea acordată.

Catastrofa naturală NU a fost prevăzută. Până sâmbătă la prânz nu a existat nici un semnal că râul Vaser va creşte dramatic. O astfel de ruptură de nori, care a durat mai multe ore, nu s- înregistrat în ultimii 60 de ani.

Daunele căii ferate sunt majore. Nenumărate poduri sunt distruse, multe sectoare de linie au rămas suspendate sau terasamentul înlăturat de ape. Transportul pe calea ferată este în momentul de faţă impracticabil.

Din partea Societăţii Căii Ferate, a Parcului Natural „Munţii Maramureşului” şi a autorităţilor locale se manifestă dorinţa, ca această cale ferată forestieră din Vişeu de Sus (ultima cale ferată forestieră din România), să fie reconstruită, nu în ultimul rând datorită importanţei sale turistice. Pentru acestă muncă dificilă, cu costuri însemnate, sperăm la un ajutor şi din străinătate.

 

Share