Trenuri cu abur regulate


Din anul 2000 circulă regulat pe Valea Vaserului trenuri cu abur pentru turişti. Sezonul începe primăvara şi se sfârşeşte toamna. Zilele de funcţionare şi ora de plecare sunt prezentate detailat în mersul trenurilor.
Trenurile turistice urcă până la staţia Paltin (km 21,6), aproximativ două ore depărtare de Vişeu de Sus, acolo unde s-a amenajat un loc plăcut pentru popas. Până la întoarcerea trenului, în Paltin, turiştii pot să îşi petreacă puţin timp în natură, să facă un picnic sau să admire panorama de pe platforma amplasată pe stânca din apropiere. În Paltin există servicii de catering cu o ofertă de mâncare diversificată. 

 

 
O scurtă prezentare a călătoriei cu Mocăniţa

Locul   Durata călătoriei Staţionarea
Gara CFF Plecarea trenului conform Mersul trenului. Înainte de plecare, se pot servi plăcinte calde în Cafe-barul Elefant    
    ca. 45 minute  
Staţia Novăţ Ocazional pauză de cafea   ca. 15 minute
    ca. 15 minute  
Km 15 Alimentarea locomotivei cu apă   ca. 15 minute
    ca 40 minute  
Staţia Paltin Staţia terminus. O bogată ofertă de mâncare şi băuturi vă pune la dispoziţie echipa de catering.   ca. 90 minute*
    ca. 120 minute  
Gara CFF Întoarcerea la gara CFF în Vişeu de Sus. Cafe-barul Elefant şi vagonul-restaurant sunt deschise după întoarcere.    


*Timpul de staţionare în Paltin diferă în funcţie de starea vremii, iar în sezonul de vârf este de aprox. 120 minute.
Cine doreşte să cunoască Valea Vaserului şi din alte perspective, are posibilitatea să îşi rezerve un loc în trenurile cu evenimente speciale, planificate la începutul sezonului. Datele pentru trenurile speciale sunt ilustrate în mersul trenurilor.
Pentru grupuri există posibilitatea închirierii unui tren-charter pe parcursul întregului an.

Share